Fair Play Cup


Evenemangsdetaljer


Fair Play Cup för nyanlända kommer även att arrangeras denna sommar. 2017 var det 426 ungdomar som deltog, jättekul! Extra roligt är att kommuner utanför Värmland börjat delta. Förra året välkomnade vi Mariestad och Bengtsfors. I år hoppas vi på fler. Vi kommer i år att hålla i cupen själva och återgår därför till Västerstrand och QBIKS arena där vi spelade för två år sen. Bifogar en affisch som ni gärna får sätta upp. Har även bifogat en karta med vägbeskrivning till Västerstrand. SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 4 JUNI!!

Så lite info om cupen:

  • Turneringen kommer gå av stapeln lördagen den 30 juni på QBIKS arena vid Västerstrand i Karlstad. Vi återvänder alltså dit som cupen hölls för två år sedan. Vi kommer i år att ha en gräns på 24 lag. Första match spelas klockan 10:00 och enligt spelschemat på 24 lag så kommer finalen att gå någon gång runt klockan 16:00. 09:45 håller Värmlands Landshövding i en liten invigning på konstgräsplanen.
  • Vi har till årets cup köpt ett eget program och skrivare för spelschemat så att vi bättre kan ha koll på turneringen och slippa krångel som uppstod förra året. Listor kommer att skrivas ut under dagen så att ni är uppdaterade hur det går för laget.Gentemot förra året kommer vi i år att endast ha ett slutspel där lagen efter gruppspelet går direkt till kvartsfinal. Vi märkte att flera slutspel blir förvirrande därför gör vi större grupper så att varje lag ändå får ca 5 matcher under dagen. När alla anmälningar är inne så kommer ni få utskickat till er vilken grupp och vilka tider ni spelar.
  • Det är en 7-mannaturnering utan offside så 6 utespelare plus målvakt, valfritt antal avbytare och fria byten. Matcherna spelas som vanligt i 15 minuter. Kom ihåg att alla måste ha benskydd!!
  • Ungdomar i familjer och familjehem är mycket välkomna. Ungdomar som flyttat ut från HVB hem(uppskrivna i ålder eller fyllt 18) får även de vara med. Vi har satt en åldersgräns på 14-21 år
  • Det finns begränsat tillgänglighet till ombyte och dusch.
  • Lunch kommer att serveras mellan klockan 11:30-14:00. Vi kommer inte att ta en paus i turneringen eftersom den tar hela dagen så försök att planera in det efter ert spelschema. Lunchen är det enda som serveras så ta gärna med mat/frukt/dricka som ni kan ta under dagen. Kiosk finns även på anläggningen. I år kommer vi att dela ut matkuponger när ni anländer, viktigt att hålla i den, ingen matkupong, ingen mat!!
  • Priset blir som alla andra år 50kr per deltagare. Spelar man inte och vill ha mat kostar det då också 50kr. Vi kommer skicka faktura så när ni anmäler er ange även adress och referensnummer. När ni kommer till Västerstrand så anmäler ni er i infotältet, där får ni spelschema och ytterligare info om dagen.
  • I år kommer även Värmlands fotbollsförbund att finnas på plats för att informera och ta upp intresseanmälningar till domarkurser!

Hör av er vid funderingar så hoppas jag att vi ses den 30 juni ?

// Patrik

054-540 84 71

patrik.buhrkall.nilsson@karlstad.se